Арахісове масло отримують з подрібненої м’якоті земляного горіха - арахісу, за технологією холодного віджимання.
Арахіс - це рослинний білок.
В нім містяться вітаміни групи А, D і Е, В1, В2, РР, а також фолієвая кислота, сприяюча зростанню і оновленню кліток.
В арахісі багато мікроелементів, таких як, залізо, цинк, калій, кальцій, йод, фосфор магній, кобальт.
В горісі міститься клітковина. У нім немає холестерину.
Арахісове масло високо цінується, як дієтичний продукт.
Відоме ( інформація з Інтернету ), що арахісове масло винайшов в 1890 році дієтолог, що довгий час намагався знайти рівноцінну заміну м’ясу, яйцям, сиру.
На сьогоднішній день в США і в країнах Європи - арахісове масло є одним з основних дієтичних продуктів.
Арахісове масло живильний продукт. Воно підсилює відчуття ситості, складає основу дієт для зниження ваги і особливо популярний серед фотомоделей, а також людей, які хотіли б максимально скоротити споживання м’яса в своєму раціоні.
Широке застосування масла в медицині:
При лікуванні гнійних і погано загоюваних ран - йому немає рівних.
Ефективно при лікуванні геморагічного діатезу у дітей, при яких знижується згортуваність крові, виникають численні крововиливу під шкірою.
Використовують як профілактику нормального функціонування нервової тканини, серця, печінки.
Арахісове масло - один з самих кращих жовчогінних засобів.
Вживаючи масло при стомлюваності, безсонню - швидко відновлює сили і сон.
Включаючи продукт в щоденний раціон ( пенатовая паста на бутерброд, наприклад ) Ви поліпшите пам’ять, увагу і слух.
Регулярне використання масла підвищує потенцію, лібідо.
В арахісі менше жиру, чим в інших горіхах - актуальний в дієтології!
В сучасних рецептах можна зустріти зручніший для використання вид арахісового масла - у вигляді пасти.
Виходить вона шляхом змішування роздробленого, обсмаженого, а потім подрібненого горіха з додаванням арахісового масла.
У такому вигляді продукт використовується не тільки в кулінарії, кондитерській справі, але і стає зручним для косметичних процедур.
TD
0 Відгуків на “Арахісове масло отримують з подрібненої мякоті земляного горіха”
Залишити відгук