Ботанічна назва Arachis hypogaea L Oleum arachides

АРАХІСУ МАСЛО /ARACHIS HYPOGAEA/
Ботанічна назва : Arachis hypogaea L, Oleum arachides
Синоніми : Peanut Oil
Сімейство : Papillionaceae (Метеликові) або Leguminosae (Боби).
Отримання : Пресування, екстракція органічними розчинниками, СО2 екстракція, ферментативна екстракція у присутності води.
Метод пресування - отримують з подрібненої м’якоті земляного горіха - арахісу, за технологією холодного віджимання. Плоди арахісу містять до 6% масла, до складу яких входять білки (до 25%), цукру, клітковина (близько 5%) і велика кількість ненасичених жирних кислот.
Колір : Від ясно-жовтого до червоно-бурого кольору.
Запах : Теплий, солодкий, з сильним запахом. Його аромат важко «перекрити» ефірними маслами.
Физико-хімічні характеристики:
Йодне число - 80-106
Застигає при температурі +5 градусів.
Хімічний склад :
- Жирні кислоти;
- 20-30% білкових речовин
- До 20% крохмалю;
- Цукор
- вітамін Е
- Холін;
- Бетаїн
Жирнокислотний склад:
Ненасичені кислоти:
Олеїнова - 40-70%;
Лінолева - 15-35%;
Насичені кислоти:
Арахінова, пальмітинова, Стеаринова - до 20%
Косметична дія:
У косметиці застосовується як емолента і як джерело лінолевої кислоти. Використовується також як маслоноситель.
Чудово живить шкіру, не залишаючи відчуття жирності. Дарує радісний настрій своїм запахом і кольором. Хороша основа для масажу.
Чудово живить шкіру, не обтяжуючи її жирами.
Цілюща дія:
Арахісове масло застосовують при лікуванні гнійних і труднозажівающих ран. Дуже ефективний цей продукт при лікуванні геморагічного діатезу у дітей, при яких знижується згортуваність крові, виникають численні крововиливу під шкірою і ін.
Сприяє профілактиці нормального функціонування нервової тканини, серця, печінки, арахісове масло вважається одним з найефективніших жовчогінних засобів.
Арахісове масло корисне при стомлюваності, безсонні; покращує пам’ять, увагу і слух; підвищує потенцію, лібідо.
Уповільнює руйнування ендорфінів - “гормонів задоволення”.
Справедливості ради потрібно відзначити: у арахісі менше жиру, чим в інших горіхах.
Внутрішнє застосування : Не містить холестерину. Арахісове масло дуже живильний продукт, підсилює відчуття ситості, складає основу дієт для зниження ваги і особливо популярний серед фотомоделей, а також людей, які хотіли б максимально скоротити споживання м’яса в своєму раціоні.
Арахісове масло по своїх характеристиках аналогічно всім відомому оливковому маслу, але має більш виражені кулінарні властивості. Воно дуже економічне при жарінні блюд воно не димить і не вигоряє. Салати з овочів, приготовані з використанням цього масла не тільки корисні, але і скорочують витрати більш ніж в два рази.
Методики застосування:
запобіжні Засоби : Може викликати алергію у дітей, а також у людей страждаючих астмою. Не рекомендується використовувати людям, страждаючим алергією на горіхи.

Статті по темі


0 Відгуків на “Ботанічна назва Arachis hypogaea L Oleum arachides”


  1. Немає коментарів

Залишити відгук